Quiche Lorraine

Dette er en fransk spesialitet og navnet Lorraine kommer av at denne varianten kommer fra Lorraine-distriktet i Frankrike.
Fremgangsmåten er som følger:

Paideig:
2 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
3-4 ss vann eller fløte

Fyll:
3 egg
1 dl fløte
3 dl revet ost (150 g), f.eks. sveitserost eller goudaost
100 g røket skinke eller mager bacon
Salt, pepper, kajennepepper

Form: lav, ca 24 cm i diameter

Ovnstemperatur : 225 grader
Steketid : 15-20 minutter

Smuldre smøret i melet. Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen.
IMG_2758

Kle formen innvendig med deig.

Skinke eller bavon skjæres i terninger eller skiver og brunes.

Pisk eggene og bland inn fløten, revet ost og den stekte skinken/baconet.
Smak til med krydder og hell blandingen i formen.
IMG_2759  IMG_2761 IMG_2762

Stek paien til fyllet har stivnet og fått gyllen farge.
IMG_2763IMG_2764

Serveres straks sammen med bladsalat eller tomater. IMG_2765

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *