Som julekvelden på…..

Kjenner at jeg er litt sånn småhyper for tiden. Går liksom med en følelse av at jula plutselig kan komme til å være her, og så er jeg ikke klar. Dermed er hodet fullt av juleforberedelser, på tross av at jeg egentlig ikke er en veldig julete person. Kjenner at jeg er stresset over at jeg ikke har oversikt over gaver som skal kjøpes ennå. Skal forsøke å få litt mer oversikt i løpet av dagen, eller i alle fall i løpet av kommende uke. Håper å få kjøpt en del gaver på Outlet`n på torsdag, og så bruker jeg å ha en fridag i starten av desember for å få gjort unna mesteparten av gavene. Men bare det å få ned planene på papir hadde hjulpet meg masse. Kan fort komme til å bli masse klær i gaver, og det er jo litt sløsing hvis mottakerne egentlig har mer enn nok fra før av. Men heller for mye klær enn leker og annet som bare tar opp plass og blir stående og samle støv.

Husker med gru julen da N var 2-3 år. Det rant på med masse leker og dill som ungene over hodet ikke hadde bruk for, og jeg kjente at jeg ble kvalm av gavehaugen som hopet seg opp. Etter det har jeg forsøkt å heller ha noen få konkrete forslag til gaver, og heller ønske penger for resten. Vet at mange synes at penger er kjempekjedelig, men de kan i alle fall puttes i noe som ungene faktisk trenger. Ski, sykler osv. Med 1 og 2 måneder mellom jul og bursdag blir det litt skjevfordeling på gavene. Hadde sånn sett vært mer praktisk med bursdag i en annen årstid en julen 😉

I år har N laget en fin ønskeliste. Den er en god blanding av praktiske ting som hun faktisk trenger (bl.a. langrennsski, skøyter osv.) og noen ting som hun bare har lyst på. Bøker, spill og klær. En riktig fin liste som gjør det er lett å fordele forslag til familiemedlemmer som trenger tips.
M har ikke klart å produsere en like lang liste, men N har laget en for han. Langrenns pakke, ryggplate og hjelm til slalåm og bøker. Bøkene var forøvrig hans eget forslag. Begge ungene mine er jo bokormer, så det er alltid en suksess.

I går følte jeg meg supereffektiv. Vasket og hengte opp 4 maskiner med klær, gjorde ferdig troika-konfekten, bakte Quich Lorraine til kvelds, forsøkte å kjøre masse overføringer av bilder fra gammel Laptop til mediaserver (som siden krasjet så alt var bortkastet), var på handletur, og så husker jeg ikke mer. Men jeg følte meg i alle fall som en liten Duracell kanin.
I dag har jeg tenkt til å begynne på Bounty kuler. Konfektversjonen av sjokoladen du kjøper på butikken. Superenkelt det også, men knallgodt. Tar litt bilder under veis og kommer med oppskriften i løpet av uka.

Tenkte jeg skulle gi dere oppskriften på Quiche Lorraine også. Dette er en oppskrift som jeg har fått av svigerinnen min. Hun har en gammel kokebok med godsaker, og N synes denne er så supergod. Hun spurte derfor pent om hun kunne få oppskriften av tanten sin i våres, men det har gått lang tid før vi omsider laget den. Trodde det var komplisert, men det var det jo ikke. Legger ut et eget innlegg med oppskriften.
Tror forøvrig at det er på tide at jeg begynner å merke oppskriftene mine slik at de av dere som ønsker å hente de frem i ettertid skal få en litt enklere jobb. Kanskje jeg begynner på den jobben også i dag. Time will show 🙂

IMG_2772
Status ute er -7,4 grader og frost, men ingen snø.
Status inne er fyr på peisen og 25 grader. Er sørgelig lite glad i vinter å kulde, så jeg blir nok å finne innendørs i dag 🙂
IMG_2767IMG_2771

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *