Troika konfektbiter

Du trenger:

– 1 pakke marsipan (lilla pakning, 50% mandler)
– 2 pk (200-300gr) myk nougat. Jeg bruker Odense myk nougat.
– 1 pk bringebærgele. Tilbredes med halv vannmengde
– 200-300 gram mørk kokesjokolade (gjerne med 75% kakaoinnhold)

Kle en form på ca 17×25 cm med bakepapir (min er litt større)
Kjevle ut marsipanen og legg den på bakepapiret i formen.
IMG_2733
Smelt 1 pk nougat og smør den på marsipanen. Settes i kjøleskapet til den er stiv.
IMG_2734IMG_2735
Lag geleen som anvist på pakken, men med halv vannmengde.
IMG_2736
Avkjøl den og la den begynne å stivne litt. Hell den så over nougaten og sett den kaldt til geleen har stivnet.
Bre over et nytt lag (1 pk) med nougat og sett formen i kjøleskapet for ytterligere avkjøling.
IMG_2743
Når nougaten har stivnet skjærer du troikakonfekten i små biter.
Jeg pleier deretter å putte hele brettet i fryseren slik at de er frosne når jeg siden skal ha på sjokolade. Synes det blir mindre klin på den måten.
IMG_2746

Smelt kokesjokoladen i vannbad (eller mikroovn) Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen hvis du smelter den i vannbad.
Eller bruk sjokoladesmelter. Jeg elsker sjokoladesmelteren min 😀
IMG_2752IMG_2754
Fordel smeltet sjokolade over troikabiten og legg de i konfektformer eller på bakepapir.
IMG_2757

Sett troikabitene kaldt. Gjerne i fryseren.
Oppbevares i tette bokser eller glass og settes kaldt.