Tyvstart på julebaksten

I min kjedsommelighet i går ettermiddag bestemte jeg meg for å bake litt. Jeg kom over en butikkannonse for kokosmakroner for noen uker siden og bestemte meg for at det hadde jeg lyst til å bake i år. Mamma pleide å bake det, me jeg har ikke laget det selv. Dermed var det på tide å prøve seg 🙂

I ettertid vil jeg anbefale å være litt mer raus med størrelsen på hver enkelt kokosmakron, for da klarer du deg lett med ett stekebrett. Det hadde i alle fall jeg gjort, på tross av at jeg laget en litt større oppskrift enn det jeg har gjengitt her fra Matprat. Min pose med kokosmasse var på 250 gr så jeg økte hele oppskriften med 25%.

Jeg innser at det er litt i tidligste laget å begynne på julekakene nå, så for å forhindre at kakene blir tørre før jul velger jeg å putte boksen i fryseren. De tiner jo lett, så det er ikke noe problem hvis noen skulle ønske seg ei kake eller to før den tid heller 🙂

Ingredienser:

4 stk eggehvite
200 gr sukker
1 ts vaniljesukker
200 gr kokosmasse

1. Forvarm stekeovn til 180 grader. Gjør klar et stekebrett (eller to) med bakepapir.

2. Visp eggehviter lett sammen i en kasserolle. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.

3. Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig. Ca 10 minutter.

4. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet.

5. Stek kakene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avjøl på rist.

Oppbevar kakene i en tett boks, gjerne med bakepapir mellom lagene.

IMG_2698  IMG_2701IMG_2702IMG_2703

Ovnen min steker litt ujevnt ser jeg, men det smakte godt uansett.

IMG_2708

Mmm….. Kos dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *