Balanse

Da jeg var i midten av tenårene fikk søsteren min og jeg gulløredobber i julegave av tanten vår. Dette var en type øredobb som jeg ikke hadde sett før, men som jeg ble veldig glad i. Øredobben besto av en gull-lenke med et lite spyd i den ene enden og ei lita stjerne i den andre. Det var ikke noe tapp på den som kunne hindre øredobben i å skli ut av øret, men den skulle bare tres gjennom hullet i øret og henge der.

IMG_2631Dessverre mistet jeg den ene øredobben for 2 år siden. Vi var i Trondheim og hadde vært på Street legal (slik som i sommer). Da vi kom tilbake til hotellet på kvelden oppdaget jeg at jeg bare hadde igjen èn øredobb. Da skal jeg love at jeg ble lei meg. Jeg lette i klærne, på rommet og i bilen, men fant de ikke. Disse øredobbene har jeg hatt i bortimot 30 år og har voktet de som en skatt. Men så gikk det altså galt.
I tiden etterpå har jeg kikket på nett og i gullsmedbutikker, men uten hell. Jeg har vært så sur på meg selv for å ha mistet denne øredobben, for den har virkelig vært min absolutte favoritt. Så ville sjebnen det slik at jeg atter en gang stakk nesa innom en gullsmed da N og jeg var på handletur for 2-3 uker siden. Jeg sto og kikket på øredobber da eieren av butikken kom bort og spurte om han kunne hjelpe. Jeg fortalte ham om min evige leten etter disse øredobbene, og han forsto hvordan type jeg snakket om!!! Det er første gangen 🙂 Og ikke bare det, men han ventet inn slike øredobber til butikken. Han visste ikke når de ville kommen, men en gang før jul. Han fortalte også at slike øredobber kalles balanseøredobber. Nettopp fordi de henger og balanserer i øret.
Vi avtalte at han skulle ringe meg eller sende en melding når de kom, og i går ringte han. Jeg hadde i utgangspunktet ikke noe ønske om å dra på handletur i dag, men klarte ikke la være. Måtte se om dise øredobbene virkelig var av samme typen som den jeg mistet.

I dag startet jeg derfor dagen med en deilig frokost sammen med ungene. En skikkelig sunn frokost med masse fiber og grønt……. Nei da 😉 Burde sikkert valgt det, men valgte i stede å mimre litt fra USA-frokostene våre og laget amerikanske pannekaker med lønnesirup. Nam….. Kanskje ikke så sunt, men de ligger godt i magen selv om man ikke spiser så mange. 4 stk er nok for meg.

IMG_2622

Siden det er den store kino-dagen i dag hadde jeg lyst til å finne noe å se med ungene. Problemet var at siden vi hadde tenkt oss avgårde på handletur også måtte vi prøve å få kabalen til å gå opp tidsmessig. Hotel Transylvania kl 14,00 var ikke så spennende for M, forståelig nok. Doktor Proktors tidsbadekar var bedre, selv om heller ikke det var førstevalget til M. Men han har lest alle Doktor Proktor bøkene i sin tid, så han var villig til å bli med. Forestillingen begynte kl 12,00,  og klokka var nå halv ti. Vi hadde nesten 45 min kjøring til senteret der gullsmeden holder til, og en halv time tilbake til kinoen. I tillegg hadde jeg er par andre ærender jeg gjerne skulle gjøre når vi først var på tur.
Her var det ingen tid å miste.

Vi hoppet derfor i bilen og var på senteret halv elleve, fem på halv tolv var vi igjen i bilen og kjørte tilbake. Var faktisk på kinoen ti på tolv og rakk forestillingen uten problemer. Var rent imponert over alt vi hadde rukket før klokka tolv på dagen.

IMG_2633

Slik ser de nye øredobbene mine ut. Ikke helt lik de gamle, men nær nok. Lenken er tynnere, men det går nok. Spent på å ta de i bruk.

Det har vært et skikkelig tåkevær i dag. Hjemme har tåken ligget konstant, men da vi kjørte på andre siden av fjorden var det faktisk sol. Det var et flott skue å se tåkebankene fra solsiden, men vel hjemme igjen lå tåka like tykk. Ikke så mye å gjøre med det, så vi får bare håpe at den letter til i morgen 🙂

IMG_2628

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *