Til byen for å bli klok

Sånn omtrent hvert år arrangerer Handelshøyskolen BI “PØJ-dag”, og i år var det min tur til å reise. Totalt var vi 4 som dro fra banken, og på forhånd hadde jeg blitt fortalt at dette var et supert opplegg og at jeg burde glede meg. Forventningene var derfor store da jeg i dag tidlig satte kursen for hovedstaden. Må innrømme at det var hardt å stå opp da klokka ringte kvart på seks i dag tidlig, men opp måtte jeg for jeg hadde avtalt å møte kollegaene mine 06,35 så vi kunne kjøre sammen til stasjoen. Toget vårt skulle gå 07.17 så det var bare å passe tiden.
08,30 var vi på plass i Nydalen og klare for dagen.

https://www.bi.no/ScaledImages/Info-avdelingFiles/bi.no/lokale_skoler/toppbilder-oslo_1010x509.jpeg

PØJ står for PrivatØkonomi med Juss og det var Dag Jørgen Hveem som skulle holde seminaret. Han er advokat, høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og styremedlem i Finansnæringens autorisasjonsordninger. Jeg hadde blitt fortalt at han er svært dyktig, og det må jeg virkelig si stemte. Ikke bare er han dyktig men han er også veldig god på å formidle kunnskapen og å lære den bort.

http://gfx.nrk.no//XPPFArjKjcEx_2eklarSOQ9yvjW-Zfv1z3T8bvC3V3Tw

Temaene for dagen var:
– Nyheter og relevante privatøkonomiske temaer i 2016-statsbudsjettet.
– Regjeringens (foreløpige) forslag til ny skattereform.
– AFR-oppdatering 2016.
– Begunstigelse – forsikringsavtaleloven, arveloven eller begge deler?
– Vergemålsloven og banken – mye bra og litt rariteter. Kan vi glemme jussen?
– Fra retningslinjer til boliglånsforskrift. Foreldrehjelp, flere barn, avtalen, skatt og arv.
– Aktuelle uttalelser fra Finansklagenemda siste året – jussen og gode rutiner.

2015-11-05 BIFor de som ikke arbeider i bank eller finans kan kanskje en del av dette høres kjedelig ut, men for meg var det i høyeste grad aktuelt. Jeg forsto bl.a. at de nye foreslåtte reglene for beregning av skatt som regjeringen har kommet med er i overkant tungvinne, og at tidlig uttak av pensjon kan være en veldig god ide.
Hvis du er nysgjerrig på hvorfor kan du jo skrive det i kommentarfeltet så skal jeg forsøke å forklare hvorfor 😉

Vi var ferdige kvart over tre og fikk fart på oss til T-banen. Var på Oslo S 15,45 og rakk faktisk 15,50 toget hjemover. Deretter var det en halvtimes kjøring med bil før jeg var hjemme. Vel hjemme var det omtrent bare å snu bilen i gårdsplassen og kjøre N på fotballtrening. Gemalen er avgårde på konferanse frem til lørdag, så det var ingen andre til å kjøre frøkna.
Hentet henne igjen 19,00 og så var det hjemover igjen til middag. Vi har kost oss med deilig fiskesuppe og nå er frøkna i seng. Om en time er M i seng også, og hvis jeg er lur prøver jeg å komme meg i seng betydelig tidligere enn i går. Da ble klokka nemlig nærmere ett før jeg la meg til å sove, så kroppen blir nok veldig fornøyd hvis jeg gir den mer enn 5 timer søvn i natt.
Vi får se hva jeg får til 🙂

 

One thought on “Til byen for å bli klok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *