Akk o`ved

Ble kanskje litt misvisende den overskriften, for jeg klager egentlig ikke. Vi fikk vinterveden vår i går ettermiddag/ kveld, så det er ikke så mye spørsmål om hva jeg gjorde etter jobb da.
Har en kollega som bor på gård og de selger super og tørr bjørkeved. Har handlet hos de før også, så vi vet kvaliteten er topp.

Hadde bestilt 8 storsekker, men hadde litt vondt i magen vedr om det faktisk var plass til så mye i vedskjulet vårt. I teorien er det mer enn nok plass, men om det er praktisk er noe annet. Vi har nemlig igjen litt ved fra forrige vinter også, så jeg var spent på totalen. Det høres kanskje litt rart ut at jeg er usikker på hvor mye det er plass til, men det er bare 2. året vi har uthuset vårt hvor vedskjulet er. Litt lite erfaring, men vi måtte bare se hvor fullt det ble etter hvert.

Nå er det jo utgjort da at gemalen hadde møter i går kveld, så det var ikke så mye han fikk bidratt med. Men det var ikke så farlig. Jeg tok med meg ungene og de er kjempeflinke! Sammen fikset vi dette 🙂 Det viktigste var å passe på når været er bra og det passet for de vi får ved fra.

Slik så det ut før vi begynte. Vedskjulet er slik at vi har dør i begge ender. Den døra dere ser på bildet er mot hagen, og er den døra vi bruker når vi henter ut ved. Den døra jeg står i og tar bildet er der vi kaster inn veden. Superpraktisk.!

IMG_2467

IMG_2468

Som dere ser var det igjen litt ved fra forrige vinter. Tipper det var 2 storsekker.

IMG_2469

Så er lyskaster på plass (ute til venstre i bildet) og plast til å tippe veden på.

IMG_2472

Mine fantastiske medarbeidere i full sving 🙂

IMG_2475

Fullt vedskjul. Synd at jeg ikke har bilde fra motsatt dør, for der er det fylt opp til toppen av døra. Det var dessverre for mørkt til å ta bilde da vi var ferdige.

IMG_2476

FERDIG!

Da har vi kastet inn 7 storsekker (3,5 favner) med deilig knusktørr bjørkeved. Sammen med det som lå igjen fra før av har vi nok totalt 9 storsekker (ca 4,5 favner) Klokka ble nesten ni og vi hadde holdt på siden halv seks.
Det kunne være fristende å si “da kan vinteren bare komme”, men det ville ikke kommet fra hjerte. Fult vedskjul eller ikke, jeg er ikke klar for vinter uansett. Er alt for glad i sommer og varme. MEN, vi skal i alle fall ikke fryse i vinter 🙂