Her kommer oppskriften på vårruller som jeg lovet dere i går.
Det er veldig greit å lage, og smaker deiiilig!
Du trenger følgende:
ca 750 gr karbonadedeig
300 gr hodekål i tynne strimler
4 gulrøtter i tynne strimler
2 stk finhakket gul løk
3 fedd finhakket hvitløk
2 stk finhakket chili (ta ut frøene hvis du vil, men det er ikke nødvendig)
1 dl østerssaus
2 ss soyasaus
(2 ss fiskesaus)
(1 ss sesamolje)
(basilikum)
Salt og pepper
ca 200-300 gr glassnudler (eller annen type)
1 sammenpisket egg (for å “lime” sammen vårrullene
ca 30 vårrullark (1 pk) (Kjøpes enklest i innvandrerforretninger)
Brun karbonadedeig i stekepanne sammen med smør og olje.
Tilsett de finhakkede grønnsakene og la de frese med i noen minutter (bruk gjerne wok-panne)
Rør inn sauser og smak til som du selv ønsker det.
Kok nudler som anvist på pakken og bland inn i resten av fyllet.
Legg på litt fyll på hvert ark og brett inn på sidene før du ruller sammen.
Lim sammen skjøten med litt sammenpisket egg.
Pensle vårrullene med olje og stek de på 200 grader i 15 min.
Du kan også fritere de i en tykkbunnet kjele med olje (eller i frityrkoker).
La de tørke litt på kjøkkenpapir (eller rist) og server deretter med søt chilisaus
Bon appetite!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Og så kommer en selvkomponert vri. Frøken N er nemlig ikke så glad i “tentakler”( glassnudler) og ønsket defor å lage en variant med ost og skinke.
Det ferdige resultatet er vårrullene til venstre i bildet.
Riktig så gode de også, og veldig barnevennlige 🙂
One thought on “Vårruller”
Comments are closed.