En rar dag

Hvordan skal jeg beskrive dagen i dag tro? Det er mange ord som kan brukes.. Rotete, trist, småstressende, fin, koselig og rar. Tror ordene hører hjemme i den rekkefølgen også.

Rotete fordi vi begynte dagen med avdelingsmøte på et annet kontor enn jeg arbeider ved til vanlig. Var tilbake på “min egen plass” rett over kl ti. Med kundemøte halv elleve var det om å gjøre å få oversikten fortest mulig så jeg var klar. Frem og tilbake, osv.

Trist fordi det var siste ordinære arbeidsdagen til lederen min, Anne. Hun er jo sjefen min også, men mest av alt er hun lederen min. Ingen er uerstattelige, men det blir vanskelig for den som skal prøve ta Annes plass. Vedkommende kan gjøre sitt beste for å gjøre jobben hennes, men ta plassen hennes? Nei.

Småstressende fordi jeg i går ettermiddag fikk vite at det var konferansetime på ungdomsskolen for M kl 16,30, og det hadde jeg ikke mulighet til å rekke. Men så fikk jeg heldigvis byttet med en av klassekammeratene hans, så da fikk vi avtale kl 15,00 i stede. Det betydde 1 time kortere arbeidstid, pluss at jeg måtte kjøre M hjem etter møtet og deretter reise tilbake på jobb til kl fire.
Det var mye go`ord, skryt og flotte karakterer å høre om, så det var et positivt møte. Det stemmer med vår egen oppfattelse av gutten vår, men det er jo koselig å høre at andre også ser på ham slik 🙂

Fin fordi vi dro rett av gårde etter arbeidstid for å spise sammen med Anne. Det var henne og vi 6 som har arbeidet tettest på henne. Hennes egen PM-gjeng (PM = kunderådgivere Privat Marked) Spiste kjempegod mat, skravlet og koste oss. Etterpå var vi en tur innom en kunstutstiling arrangert av Fontenehuset. 

2015-09-24 kake 2Koselig fordi vi etter maten var invitert hjem til foreldrene til Anne. Der ble vi servert deilig blåbær og bringebær pai med vaniljeis. Smakte nydelig, og selvfølgelig spiste jeg mer enn jeg burde. Men det blåser jeg i.
Mens vi koste oss der fortalte far til Anne om sine erfaringer som leder i mange av norsk næringslivs suksessbedrifter. Mr. Magnus (far til Anne) var med på å starte opp kjeden med AS Veikroer, han var med på å gjøre Peppes til den suksesskjeden de er i dag, han var med på å få Burger King og Friday`s til Norge osv. osv. Som han selv sa så er han ingen gründer, men han er kreativ og god til å utvikle gode konsepter. Drive de fremover.

Et av hans budskap var at en dyktig leder lever etter regelen:
Led – Del – Se
Du skal lede dine ansatte, dele kunnskap, tanker og visjoner med de, og kanskje viktigst av alt. Du skal SE de. Virkelig se de.

Et annet viktig budskap var : “Ikke gjør andre til årsak for egen oppførsel”
Vi kan like eller ikke like hva andre sier og/eller gjør, men vi kan ikke skylde på de for hvordan vi oppfører oss selv. Vi er selv ansvarlige for egen oppførsel.
Hvis vi ønsker å gjøre noe med vår egen situasjon må vi endre oss selv, for vi kan ikke forandre andre. Men kanskje kan vi ved å endre egen oppførsel, endre på hvordan andre oppfatter oss og oppfører seg i vårt selskap.

Det var mye god kunnskap å ta med seg, og masse “food for thought”

Til slutt kommer ordet “rar”. Sitter her med en rolig, tung, litt trist og rar følelse i meg. En æra er i ferd med å ta slutt. I morgen er det siste dagen vår sammen med Anne, og mandag kan fort bli en skikkelig blå-mandag.
Det er min oppgave å gjøre morgendagen til en god dag, og min oppgave å gjøre mandagen til en best mulig mandag.

Natta……

One thought on “En rar dag

  1. Takk for en super kveld! Det var nyttig, spennende og en utrolig fin kveld. Og takk for alt dere bidro med i dag. Gid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *