Valgets kval (?)

Så er det dagen for kommunevalg og fylkestingsvalg. Selv gjorde jeg unna stemmingen i går for å slippe “rushet” i dag 😉

valg-300

Som jeg har nevnt før har mannen min engasjert seg politisk det siste året, og nå står han på listen for partiet sitt. Sjansen er relativt stor for at han kommer inn i kommunestyret.
Det jeg finner så underholdende med dette er at på den tiden jeg traff ham for snart 20 år siden var han i nesten motsatt ende av skalaen politisk sett. Alderen hans tatt i betraktning er nok dette ganske typisk, men liv, lære og erfaringer har gjort store endringer der.

Han har vært tillitsvalgt på arbeidsplassen sin i mange år, og de siste årene har han engasjert seg stadig mer i dette og sitter i dag i styret i den tilhørende avdelingen til sitt forbund. Det er nok dette som gjorde at han også fant ut at det var på tide å engasjere seg politisk. “Jeg kan jo ikke klage på at andre ikke engasjerer seg hvis jeg ikke gjør det selv” var konklusjonen hans. Og det har han jo i grunn rett i.

Selv har jeg vært relativt politisk stabil siden jeg ble gammel nok til å stemme, men har ikke engasjert meg politisk ut over en og annen diskusjon mot svært politisk engasjerte bekjente. Men det er leeenge mellom hver gang. Jeg synes det er flott at T er så engasjert, og konkluderte meg at han er engasjert nok for oss begge 😉

Partiene ved kommunestyrevalget 2015

I dag skal jeg derfor på min første valgvake. T spurt om jeg ikke ville være så snill å bli med, for han hadde ikke noe lyst til å dra alene. Det blir en interessant erfaring. Lokalene er bra, så da er utgangspunktet godt. Hva som skjer sånn ellers vet jeg ikke, men det finner jeg jo ut av i kveld. Forteller om det i morgen.

Uansett hvilke politisk tilhørighet du måtte ha er uansett det viktigste:
HUSK Å BRUKE STEMMERETTEN DIN!

Godt valg!

valg2015