Markedsdager

Jeg er av de som er elendig på å komme meg i seng om kveldene. I de sene timer er det blant annet ”Midsomer murders” som er en gjenganger. Er det flere av dere som ser på den?

Det er en kjempesøt engelsk krim, og selvfølgelig er det en håndfull mennesker som blir drept hver gang. Nå finnes ikke Midsumer county i virkeligheten, og godt er det. Med den hyppigheten på mord som det er i serien ville det ikke være så mange gjenlevende der 😉
midsomer_murders_0En annen gjenganger i Midsomer er svært hyppige ”fairs” eller markeder som vi ville sakt i Norge. Det er knapt en episode hvor det ikke er en ”fair” av noe slag.

I dag er det markedsdager i tettstedet mitt også, men jeg tror det verste jeg kan frykte der er at vi regner bort. Værmeldingene har vært veldig vekslende, men inntil i dag tidlig trodde jeg det skulle være helt greit vær, men den gang ei. Det bøtter ned, og jeg stresser ikke akkurat med å komme meg av gårde. Gemalen er der allerede, for han er politisk engasjert og står på stand med partiet sitt. Heldige han 🙂 Guttungen er på tur med andre fra skytterlaget sitt og skal skyte på 2 stevner i dag. Håper han får en flott dag. Vanligvis ville pappaen vært med, men det går jo ikke når ham må stå på stand. Han (pappaen) ringte akkurat nå og ba meg ta med vinterjakken, for nå hadde det begynt å blåse skikkelig også, og han hadde ikke lyst til å stå og fryse ut over ettermiddagen. Da er det godt å sitte her inne og ha det varmt og godt.

Det er bare noen få dager siden tettstedet mitt var et av mange som havnet på riksnyheten pga store nedbørsmengder og ødeleggende vannmasser. Nærsenteret vårt ble fullstendig oversvømt i 1. etg og hele senteret har vært stengt siden. Stakkars de som har butikker der. Det blir en kjempejobb å få lokalene brukendes igjen, og ikke minst mister de store inntekter. Gårsdagen og dagen i dag er svært gode dager for den lokale handelsstanden, så det merker de nok. Heldigvis er ting tilbake til normalen ellers, men det var veldig spesielt å vasse til midt på leggen for å komme meg over hovedgata i sentrum da jeg skulle på jobb onsdag.

Vel, på tide at frøkna og jeg får kledd oss for en tur ut. Ha en flott dag, folkens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *