Bokbind

Da er nok en bokbind-runde unnagjort. Dette er den tredje på ei uke, men sånn er det når man skjemmer bort ungene. De hadde jo fint klart å legge det på selv, men så er jeg så lett å smigre da vei du. ”Mamma, vil du være så snill å sette på bokbind for meg og skrive sånn fint å forsiden som du pleier?”
Er jeg blåøyd? Nei da, men jeg synes det er kos å bli spurt. Kos at de fortsatt trenger meg, selv om de egenlig ikke gjør det. Dessuten vil det ta betydelig lenger tid hvis ungene skal gjøre det selv, og jeg vil bli ropt på gjentatte ganger når de står fast. Dermed ”gjør jeg det selv” istedenfor. Er så mye enklere. Hi, hi…

Nå tenker du sikker på ”ris til egen bak” og bortskjemte unger, og det kunne jeg sikkert tenkt selv også. Men så er ungene ærlig talt veldig flinke til å fikse selv sånn ellers, og de hadde gjort det nå også hvis jeg sa at de skulle det. Derfor tillater jeg meg å skjemme de bort litt.
Fordi de fortjener det.

IMG_2051 bokbind

Apropos det med bokbind. Er det noe som heter bokbind-mote? Da jeg var liten var det bokbind med dyr og blomster på, og da jeg ble eldre brukte jeg gråpapir eller gjennomsiktig bokbind av plast. Nå kjøper jeg bokbind på Nille til ungene. Det blir vel i praksis som gråpapiret, bare at det er farget. Som dere ser på bildet er guttungen blå dette skoleåret. Alle bøkene har blått bokbind etter hans eget ønske. Frøkna varierte litt mer, så der gikk alt i rosa og lilla.
Da jeg kom hjem med bokbind for et par uker siden fikk jeg forresten bevist at hukommelsen ikke er helt på nett. Da fant jeg nemlig ut at jeg hadde MASSE bokbind igjen fra i fjor, og kom ganske raskt på at jeg faktisk hadde gjort samme erfaringen da også. Konkluderte med at til neste år trenger jeg ikke kjøpe nytt bokbind, for det har jeg masse av. Men jeg tror som sakt at jeg konkluderte med det samme i fjor, og det hjalp jo fint lite…..

Nå er det rett før jeg skal avgårde og hente frøken N. Hun har vært og spilt fotballkamp og fått skyss med noen andre denne gangen. Stakkars unger, for det har bøttet ned ute mens de har vært på tur. Det begynte å regne sånn smått da jeg kjørte ut fra gårdsplassen for å levere henne i halvfem-tiden, og innen vi var fremme styrtregnet det. Det har styrtregnet store deler av tiden mens de har vært borte også, så jeg regner med å få hjem ei ”drukna katte” etterpå. Tar med håndkle tenker jeg, så får hun tørket seg litt i bilen på vei hjem.

———-

Da har jeg vært på tur og er vel hjemme igjen. Fikk virkelig bevist hvor lokalt vær kan være. Det har knapt regnet i det hele tatt der hvor jentene har spilt kamp, så de var like tørre og fine da jeg hentet de. Godt for de 😉