Overgangen til hverdagen.

Da er 3 uker sommerferie over og jeg har vært på plass på jobben i 3 dager. Hadde fri på mandag siden vi kom hjem sent fra Trondheim på søndag, så derfor ble første arbeidsdag på tirsdag. Deilig med litt redusert uke.

Alltid når jeg skal tilbake på jobb etter ferie er spesielt første dagen preget av en stressuro i kroppen. Litt slik som når man skal veldig tidlig opp fordi man skal ut og fly og må stå opp kl tre på natten. Samme uroen har jeg de første par dagen etter ferien også, men mest merkbart første dagen. Står opp og det er så stille i huset. Ungene sover fortsatt, for de har fortsatt nesten to uker igjen av ferien sin. Tilbake til hverdagen med tilmålt tid til egne sysler.

Synes ungene er heldige som har igjen ferie, samtidig som jeg lurer på hvordan de synes det er. Skolestart må jo bli veldig nært for de også nå når de igjen blir alene hjemme store deler av dagen. De begynner jo å bli store nå, 11 og 14 år, så de klarer seg veldig fint. Nyter nok å kunne ta seg noen små friheter uten av vi voksne ser det. De vet at vi vet at de gjør dette, og at vi har tillitt til at de vet hvor grensen går. En fin balanse.

Etter tre dager på jobb er jeg nesten omstilt igjen. Uroen over å stå opp tidlig til faste rutiner og plikter har roet seg og blitt erstattes av ”tomt hode” på ettermiddagen. Sliten i hodet etter en dag med flere arbeidsoppgaver enn det er tilgjengelig tid til. (Er ikke à jour, men har oversikt heldigvis)
Vet at også dette går over ganske raskt, men i dag brukte jeg for eksempel over 1 time på å sitte og gjøre ingenting (knottet på mobilen) før jeg kom i gang med middagen. Måtte ta meg selv i nakken for å komme i gang. Rakk de første forberedelsene før eldstemann kom og lurte på hva som var til middag. Flaks for meg, for de to forrige dagene kunne jeg ikke svare da han kom og spurte. Det ble ordning på middagen da også, men planene jeg hadde lagt på dagen ble ikke gjennomført. Det ble enklere løsninger i stede.
Det er så enkelt å si at det er sommer, det er ikke så farlig med middag. Må innrømme at jeg brukte den unnskyldningen selv tidligere i uka. Men samtidig er det jo en fordel å komme i gang med middagen slik at det blir tid igjen til andre ting etterpå. Ikke minst for ungenes skyld.

Vel, dette ble mye snikk-snakk fra meg, men det går seg til. Nå skal jeg nyte at det fortsatt er noen dager til N skal ha fotballtrening 2 ganger i uka og kamp hver onsdag. Fortsatt litt tid til M skal i gang med 9. klasse og alle leksene. Håper at han fortsetter å være like pliktoppfyllende som han har vært til nå og fortsetter med de gode karakterene. Det ligger mye jobb bak de.
Jeg er veldig takknemlig for de flotte ungene mine.

Nå har hverdagen begynt, og hverdagen er god (bare man får vent seg til den)

IMG_1959