Ferien er nesten over.

Nå har det vært stille fra meg en del dager, men det kommer av at vi har vært på tur med AMCAR Norway.

Som jeg har nevn tidligere har AMCAR feiret sitt 40 års jubileum med en tur Norge rundt, og på onsdag slo vi oss sammen med de i Asker. Vi dro hjemmefra kl 07.30 og var på Scandic Asker kl 08.30.
09.00 satte vi nesen mot Gjøvik sammen med 3-4 andre biler pluss gjengen fra AMCAR.

Under veis stoppet vi hos Eight Amcars Club på Sørum. Deres formål var og er, å bevare og restaurere flest mulig av de 8 amerikanske merkene som tapte kampen mot Ford og GM i tiden 1946-1966. Vi fikk omvisning i lokalene og så ble det servert deilige vafler. 14-åringen min er vaffel-elsker så lykken var gjort for ham.

Vel fremme i Gjøvik fant vi hotellet vårt og der fikk vi oss en flott overraskelse. Vi hadde bestilt rom til 4, men det vi fikk var rene suiten. Rommet var STORT med god plass til de 2 ekstra sengene i tillegg til dobbeltsengen. Det var til og med egen spisestue der. Storveis. Største hotellrommet jeg har hatt noen gang. Deilig!

På kvelden var det road-show i sentrum og oppslutningen var formidabel. Det var fantastisk masse biler og en kjempesuksess.

Noen godbiter :

IMG_1902 IMG_1903 IMG_1909

IMG_1911 IMG_1913

Torsdag morgen møttes vi 09.00 for å sette nesen mot Trondheim, men først dro vi innom Norsk Vegmuseum. Der ble vi ført kjørt rundt på området i en gammel buss som i sin tid ble spesialbygget for å kunne kjøre på de smale Laget-veiene mellom Risør og Aakvåg på sørlandet. En staselig liten sak.

IMG_1916
Beklager dårlig kvalitet på dette bildet, men det ble tatt med iPhonen min.

Så fikk vi omvisning inne på selve museet. Der var det 2 utstillinger. Den ene tok for seg historien til norsk veihistorie og den andre tok for seg norsk motorsporthistorie.

Her ser du noen godbiter fra den siste utstillingen :

DSCN3496DSCN3497DSCN3499

DSCN3501

Så satte vi oss i bilene igjen og tok fatt på turen videre nordover. Hadde en liten lunsjstopp rett før Dovre og strakk litt på beina.
DSCN3504
DSCN3506

DSCN3511

Fra Gjøvik til Trondheim var vi ca 30 biler i følge der vi slynget oss oppover Norge.

Naturen var helt fantastisk!

DSCN3514

DSCN3521
Jeg må si trønderne virkelig har humoristisk sans. Bare se på denne kombinasjonen av skilt da vi nærmet oss Trondheim 😀

DSCN3527
Vi var fremme i Trondheim litt over kl seks på kvelden og da var vi bra slitne. Spiste middag på Peppe`s og taslet litt rundt i sentrum før vi tok kvelden.

Fredag var det ikke noe spesielt som skulle skje før kveldens road show, så vi benyttet anledningen til en tur i Nidarosdomen. Vi var der for 2 år siden også, men N hadde så lyst til å ta en tur opp i tårnet igjen, så da gjorde vi det.

DSCN3528

DSCN3555

Jeg er så heldig å ha høydeskrekk, så turen opp de 172 trinnene til toppen av tårnet var min personlige utfordring til meg selv. Siden jeg gjorde det for 2 år siden også og synes det var helt pyton, men overlevde, bestemte jeg meg for at det skulle gå lettere denne gangen. Kjente hjertet hamre i brystet og fokuserte på plassering av føttene i hvert enkelt trinn på vei opp. Forsøkte å ikke kikke ned i kirken da vi gikk gjennom galleriet. Suget i magen var voldsomt.

Belønningen venter på toppen. Utsikten er spektakulær og så lenge man ikke kikker for mye rett ned over kanten går det faktisk ganske så fint. Måtte bare glemme at jeg skulle gå ned igjen også, så klarte jeg å nyte omgivelsene.

Utsmykningen av domen er fasinerende å kikke på. Så mye detaljer og krumspring. Tenk at den ble påbegynt allerede i 1070 og har stått ferdig siden rundt år 1300. Verdens nordligste gotiske katedral.

DSCN3557

DSCN3584

DSCN3574

Museet Erkebispegården ligger rett ved siden av og er også et praktbygg. Vi var inne der for 2 år siden og kikket på utstillingene og riksregaliene, så vi valgte å stå over det denne gangen. Men det er absolutt vel verdt en tur for de som har dette til gode.

DSCN3589

Etter at vi hadde “gjort” Nidarosdomen tok vi oss en tur ned til kanalen og nøt utsikten mot Kristiansten festning og Gamle bybro (Lykkens portal).

På kvelden var det klar til turens siste road show. Nr 40 i rekken.
Et stapp fullt torg ga alle oppmøtte masse gromt å se på.

Når denne 1956 Ford Fairlane Pro Street ble startet opp og motoren ble ruset godt må jeg si at det var den nydligste hjertemassasje jeg kunne fått. Den spredde seg i hele brystet og kan absolutt anbefales.

DSCN3600

DSCN3603

Hver kveld på denne rundturen i Norge har det blitt trukket ut en heldig vinner som har fått en tur med denne bilen. En 2015 Chevrolet Corvette C7 Stingray. Vi var ikke blant de heldige utvalgte, men vakker er den uansett.

DSCN3606

DSCN3608

DSCN3611

Noen vet virkelig å sette sitt eget preg på kjøretøyet sitt.

DSCN3613

Her har vi Einar Valsjø sin Mako Shark III. Originalen ble bygget av GM til en utstilling og i ettertid ble det mulig å bygge replika biler. Detaljene er utsøkte.

DSCN3615

DSCN3617

Lørdag var det merkeutstillinger rundt om i Trondheim. Vi var en tur på Sluppen hvor det bl.a. var fullsize Chevy, men det hele regnet liksom bort og vi kastet etter hvert inn håndkleet og dro tilbake til sentrum. Parkerte bilen ved hotellet igjen og gikk bort på torget hvor blant annet avdelingen for WPC var.
Været lettet litt og mens gutta kikket på biler tok vi jentene en tur inn på Trondheim Torg. Senteret i sentrum. Shoppet litt og møtte gutta etterpå.

På kvelden var det klart for Street Legal i Haakon VII`s gate på Lade. Dette er et av høydepunktene på turen vår og vi hadde gledet oss. Stor ble derfor skuffelsen da det viste seg at organiseringen sviktet stygt. Arrangørene var strålende fornøyde med at de kun var 1/2 time forsinket med starten, men det faktum at det veldig raskt ble umulig å se hva som skjedde i gata var det ingen som tok tak i.

Det var rigget til en lang sitte-tribunen langs mesteparten av kjørestrekningen. Det som skjedde var at de som satt på 1. rad reiste seg opp for å se enda bedre, med det resultat at de skygget for de som satt på rad 2. Dermed reiste store deler av de som satt på rad 2 seg for å se over egoistene på første rad, og skygget dermed for de på rad 3. Osv, osv. De av oss som forble sittende så derfor svært lite av banen og i stede masse rygger.
Tidligere år har det vært godt voksne funksjonærer som har passet opp publikum på tribunene og sørget for orden der. I år sto funksjonærene med hendene godt ned i bukselommene og var mer opptatt av det som foregikk på banen enn det som foregikk på tribunene.

Det er vel ingen hemmelighet at jeg var mektig provosert, og på tross av forsøk på å snakket til enkelte av de som sto foran oss fikk jeg ikke utrettet stort.
Vi valgte derfor å dra midt i løpet siden vi ikke så noen grunn til å høre på de som konkurrerte mens vi stort sett bare så rygger.
Veldig skuffende….

Søndag kom med greit vær og vi nærmet oss hjemturen. Men før vi kunne begynne på kjøreturen hjem var det stor utstilling på City syd.

DSCN3626

Plymouth Superbird. En sjeldenhet, selv om jeg ikke er så sikker på om denne er en original. Ble bygget for Nascar i sin tid.

Hele parkeringsplassen var fylt opp med biler og vi koste oss der i ca 3 timer før vi satte oss i bilen 13.20. Det var på tide å vende nesa sydover igjen.

IMG_1932 Lunsj

Vi stanset på Hjerkinn og spiste lunsj i bilen. Kan ikke tenke meg en bedre utstikt å hvile øynene på i lunsjpausen.

DSCN3647

Vi nærmet oss etter hvert Dovre.

DSCN3660

DSCN3665

Innen vi var hjemme var klokken blitt 21.25 og det var veldig deilig å kunne pakke ut av bilen og komme oss i hus.

Det hadde vært en super helg og vi har kost oss masse, men nå ropte senga!