En viktig kunst

Denne helgen hadde jeg ingen planer, og for ei som har litt lopper i blodet og sliter med å sitte stille så betyr det at det må legges litt planer.

Fredag bakte jeg jo franske makroner, og lørdag fortsatte jeg med baking. Denne gangen var det kanelsnurrer som sto på timeplanen. Jeg begynte rett etter frokost med å sette deigen, og så snart den hadde fått sine 45 minutter med heving ble den kjevlet ut.

Forrige gang jeg bakte kanelsnurrer presterte jeg det kunststykket å glemme bort det ene brettet jeg hadde i ovnen. Det gikk derfor rett i søpla. Men nå var jeg mer påpasselig med tiden og fikk alle 3 brettene ut til rett tid.
Må innrømme at det ble kanelsnurrer til lunsj den dagen, og det var kjempegodt 🙂

Da snurrene var ferdige lot jeg de stå og kjøle seg ned mens jeg tok en tur bort i sentrum. Parkerte bilen sentralt og gikk meg en tur i stedet for å bare kjøre. Vi har fått et nytt flott grøntområde nord for sentrum, og jeg tok en tur dit for å kikke litt.

Pollen er også flott og ble benyttet mye til bading i sommer. Nå er ikke bading så fristende lenger, men området er allikevel flittig i bruk av store og små. Det var mye uro i forbindelse med bygging av et boligkompleks her, men nå tror jeg de fleste er godt fornøyd med både det og den tilhørende pollen med grøntområdet.

Da jeg kom hjem igjen var det på tide å tenke på middag, og på menyen sto green curry soup med kylling. Jeg bruker en green curry paste som jeg kjøper i thailand, kokosmelk, kyllingbuljong, kylling og masse grønnsaker. Så serveres den med litt ris i tillegg. Veldig enkelt, og veldig godt.

Planen for søndag var å bake eplekake, og heldigvis kom jeg på at jeg hadde kjøpt for lite vaniljekrem før butikkene stengte lørdag. Tok derfor en sykkeltur bort for å handle. I mangel av noe å ha kremen i puttet jeg den bak på bagasjebrettet. Var skeptisk til om den ville bli liggende der helt til jeg kom hjem, men det gikk veldig fint. Synes det var et litt morsomt syn 🙂

Søndag morgen gikk jeg rett i gang med kaken etter frokost. Jeg doblet oppskriften for å få en stor langpanne. Det er jo ikke mer jobb å lage stor panne enn liten.

Dessverre oppdaget jeg ikke at jeg hadde glemt å blande eplene med sukker og kanel før de var vel på plass i kaken, så da strødde jeg det på toppen i stedet. Det gikk helt fint, og med smør og perlesukker som siste finish var kaken klar for ovnen.

Denne eplekaken anbefales varmt. Vaniljekremen som er i kaken sammen med eplene gjør den skikkelig saftig og god. Det er alltid populært når jeg tar med meg kake på jobb eller andre steder. Trykk her, så får du oppskriften.

Da kaken var ferdig tok jeg med meg en del av den og dro på besøk til søsteren min. Der satt vi og skravlet og koste oss i mange timer før jeg vendte nesen hjemover på ettermiddagen. Hadde en kjempekoselig søndag 🙂

Av og til lurer jeg på hva det er som gjør at jeg ikke er i stand til å sette meg ned med en bok og bare gjøre ingenting, men sånn er det nå bare for meg. Jeg trodde nok at jeg skulle ha lettere for å finne roen nå som jeg har bodd her i rett over et år, men den gang ei. Da synes jeg at jeg har blitt flink til kunsten med å aktivisere meg selv i stedet for å gå og sture. Det blir jo veldig stille med bare meg selv i hus.
Fortsatt er det masse jeg burde/kunne gjort ute, men nå som temperaturen synker har jeg ikke lenger så lett for å få gjort de jobbene. Tankene kretser mer rundt hva jeg har lyst til å gjøre inne, og jeg må innrømme at det begynner å bli en del punkter på den listen også. Godt at de fleste krever mer innsats enn penger 😉

Nå er det på tide at Jr og jeg kommer oss på trening. Nyt mandagen!