Godt med gode tips

Ungene og jeg er flinke til å sette opp meny for hele uken og handle inn på mandager. Det gjør det mye enklere å lage middag, og ikke minst så gjør det jobben mye mer positiv. Det verste jeg vet når det gjelder middager er å være på vei hjem fra jobb og lure på hva søren jeg skal finne på til middag.

Denne uken ser menyen slik ut:

Mandag: Fiskesuppe med laks
Tirsdag : Grillpølser og mos (hadde dårlig tid)
Onsdag: Hamburgere med hjemmelaget brød
Torsdag: Pastagrateng med kylling og salat
Fredag : Taco (fast fredagsmat)

Jeg liker å lage egne hamburgerbrød, og gjerne litt grove. Ulempen er at de ikke hever så godt som “finere” brød. Men så var det Nora kom med et ønske. Hun hadde nemlig “Mat og helse” på skolen mandag og ville at jeg skulle bruke fersk gjær i stedet for tørrgjær i hamburgerbrødene. Det hadde de nemlig hatt på skolen den dagen, og de brødene hevet seg skyhøyt. Det var ikke noe å lure på, så vi handlet fersk gjær.

I går brukte jeg samme oppskriften som jeg har brukt lenge, men byttet ut gjærtypen. Det skal jeg love gjorde susen. Disse hamburgerbrødene ble både luftige, gode og flotte å se på.

Dette er sikkert ikke noe revolusjonerende for mer drevne kokker enn meg, men jeg skal i alle fall bli mye flinkere til å velge fersk gjær heretter. Både når det gjelder hamburgerbrød og andre bakeverk 🙂

One thought on “Godt med gode tips

  1. Jeg har også opplevd at baksten hever bedre med fersk gjær, men du beviste det nok en gang. Høres veldig bra ut med liste over uka på hva som skal tilberedes til middag. Du er så flink Hege. 😉👍

Comments are closed.