Kos med kylling

Lørdag fikk jeg veldig lyst til å lage noe jeg aldri hadde laget før, så jeg klikket meg inn på Godt.no for å finne inspirasjon. Jeg visste at jeg hadde lyst til å lage noe med kylling, og nesten øverst på siden lyser dette bildet mot meg.

Etter å ha kastet et par blikk på oppskriften visste jeg at det måtte bli dette til middag den dagen. Kyllingen jeg kjøpte var frossen, men en halvtining i microen og et par timer i lunkent vann (med kyllingen i tett pose) gjorde susen.

Jeg feilberegnet tiden som vanlig og kom alt for sent i gang, men da klokken var seks var kyllingen klar for ovnen.

5 minutter senere fant jeg ut at jeg hadde glemt løken, så da fikk kyllingen luftet seg litt slik at løken også fikk bli med på moroa. Se så fint smøret har smeltet og fordelt seg over kyllingen allerede 😀

Da kyllingen igjen var på plass i ovnen fant jeg ut at jeg hadde glemt å handle eplemost. Dermed ble det en kjapp handletur, og selvfølgelig måtte det bli Modumfrukt. Beste eplemosten som finnes. Tok med en 3-liter slik at vi kunne kose oss resten av helgen også 😉

Da kyllingen hadde igjen drøyt 20 minutter kom potetene på plass i ovnen og ble med frem til kyllingen var ferdig. Så fikk kyllingen hvile på benken til potetene også var ferdige.

Eplesirupen tok tilsynelatende lang tid, men plutselig var den ferdig gitt. Det oppdaget selvfølgelig jeg litt for sent, så den ble litt for tykk. Rakk heldigvis å få den på maten før den ble for kald og tykk.

Det tok 2 timer fra kyllingen gikk i ovnen til maten sto på bordet, men det var verdt tiden. 

Med tanke på hvor lang tid det tar å lage maten så tar det jammen ikke lang tid før den er spist. Vi nærmest trillet fra bordet alle sammen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *