Green curry with salmon

I dag har jeg eksperimentert litt med middagen, og det ble faktisk et så vellykket eksperiment at jeg tenkte å dele oppskriften med dere.

Utgangspunktet for eksperimentet er at jeg hadde lyst på grønn karri-suppe, for det er min Thailandske favorittsuppe. Samtidig ønsket jeg å kombinere det med ungenes ønske om fisk til middag.

Middag til 4 pers.

4 skiver laks
4 poteter
1 stor løk
1 pk minimais
1/2 paprika
60 gr grønn karripasta
1 bx kokosmelk
1 terning med fiskebuljong/grønnsaksbuljong
1 ltr vann

Poteter skrelles og deles opp i passe små firkanter. Kokes i 5-7 minutter
Løk deles i passe store biter
Minimais deles i passe store biter. Vurder om du ønsker å bruke hele pakken.
Paprika delte jeg i passe lange og smale skiver
Laks deles i passe store biter

Karripasta og kokosmelk røres sammen i kjelen og deretter blandes buljongvann inn.
Gi det et oppkok og ta i løk og minimais. Nytt oppkok.
Legg laks i kjelen og la den trekke i 5 minutter.
Putt til slutt poteter og paprika i kjelen.

Min suppe ble litt “hot” pga for mye karripasta (85 gr) og jeg valgte derfor å ha litt matfløte i suppen.

Gi et kjapt oppkok, og suppen er klar til servering.

PS.
Hvis du stusser over at jeg har avbildet sukkererter men ikke omtalt de, så kommer det av at jeg endte opp med og ikke bruke de. På samme måte velger du selv hvilke grønnsaker du ønsker å putte i suppen din.
På samme måte kan du gjerne bruke kyllingkjøtt i stede for laks:-D

 

One thought on “Green curry with salmon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *