Søndagsbakst

Søndag ble en lat dag, så på ettermiddagen bestemte jeg meg for å bake litt. Nora hadde ønsket seg sjokoladeboller, så jeg bestemte meg for å lage det. Junior er husets kakemonster og elsker skolebrød, men jeg tenkte at det fikk holde med boller i første omgang.

Boller er ikke noe jeg baker så ofte, men i oppskriftsboka mi fant jeg en oppskrift jeg har fått fra mamma en gang i tiden. Den viste seg å være så stor at jeg raskt innså at det var deig nok til både boller og skolebrød.

Dermed delte jeg deigen i to og jeg blandet sjokoladebiter i den ene. Den andre delte jeg opp til skolebrød.  Alt skulle heve i 2-3 timer og etter 2 timer var bollene store og luftige. Jeg satte de i ovnen først og begynte så å fylle skolebrødene med vaniljekrem.

Flotte boller som både luktet og smakte deilig! 😀

Så var det på tide å få skolebrødene i ovnen, og det ble 2 fulle brett.

Litt godt stekt, men innen det kommer melis og kokos på de er det ingen som ser det 😉

Nå er både bollene og skolebrødene i fryseren (minus noen smaksprøver) og venter på enten besøk eller rett og slett bare et par ivrige unger 🙂

Hvis du har lyst til å prøve er oppskriften som følger:

Jeg brukte lettmelk og det gikk veldig fint. Det sto heller ikke noe om mengden kardemomme, men jeg brukte 1/2 ts og det ble veldig bra resultat. 😉