Restemat er snadder

For noen dager siden kom jeg over en av disse testene som det florerer av på Facebook. Du vet disse hvor du tester kunnskaper om alt mulig, hva du burde jobbet som osv. Testen jeg tok handlet om man var matsløser eller om man var flink til å unngå å kaste mat. Husker ikke den eksakte ordlyden i teksten, men dette var i alle fall budskapet.
Resultatet mitt ble at jeg var flink til å utnytte matrestene og at jeg kastet lite, og det er jo et resultat jeg liker. Det er i alle fall slik jeg ønsker å være.

Siden det er lørdag i dag kom junior og lurte på om jeg hadde tenkt på noe godt til middag. Det hadde jeg ikke, men jeg hadde mange alternativer. Mens jeg funderte på hva jeg skulle lage til ungene tok jeg en kikk i fryseren og endte opp med å lage noe helt annet enn jeg hadde trodd.

I fryseren fant jeg nemlig en åpnet pakke med pitabrød, og sammen med biffen som lå igjen etter middagen for et par dager siden og noen grillpølser var jeg godt i gang med planlegging av pitapizza. Dette er jo en superenkel løsning og en førsteklasses løsning for å få brukt opp matrester. Man putter jo bare på det man har liggende.

Jeg begynte med pitabrød og tomatpurè. I stede for å kappe opp en hel løk og kaste mesteparten brukte jeg i stede noen vårløk som lå igjen i kjøleskapet. Deretter kom biffen, pølsene og en teskje tacosaus for å få litt fart i smaksløkene.

Med litt oregano, ost og mer oregano var pizzaene klare for ovnen.
210 grader i 10 minutter og pizzaene er ferdige.

Mmm… Enjoy!

One thought on “Restemat er snadder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *