Middagstips: Laks i form

Av og til har man lyst på noe som er godt, men ikke nødvendigvis så veldig avansert. Da er dette et godt forslag synes jeg.

Du trenger:
Poteter
Brokkoli
Andre grønnsaker du har liggende eller bare er generelt glad i.
Fisk (jeg bruker laks)
Melk
Mel
Smør
Karri
Salt og pepper
Ost

Jeg pleier å skrelle potetene og dele de oppi mindre biter. I dag hadde jeg et par gulrøtter liggende, så da tok jeg med de også.

Jeg koker potetene (og gulrøttene) i ca 10 minutter og lar vannet renne av de.
Brokkolien deler jeg opp i små buketter og gir et raskt oppkok og litt hvile.

Laksen deles også opp i mindre terninger.

Så fordeler jeg poteter, gulrøtter og brokkoli i en ildfast form.

Legger laksen på toppen, og lager en hvit saus.

Til sausen bruker jeg ca 2 generøse spiseskjeer med smør og mel. Så trengs det melk nok til at sausen får fin fylde, men ikke blir for tykk. Jeg smaksetter til slutt sausen med karri, salt og pepper. Og så pleier jeg å ta i litt ost.

Sausen helles over det som er i formen og til slutt legger du et lokk med ost på toppen.

Stekes i oven på 200 grader i 15 minutter, og så er middagen klar 😀

Vel bekomme!