Snurreboller med vaniljekrem

Snurreboller med vaniljekrem, sjokolade og marsipan

For en stund siden hadde en kollega av meg med kjempedeilige snurreboller på jobben, og siden jeg likte de så godt måtte jeg spørre om fremgangsmåten. Den var like enkel som bollene var gode 🙂

Siden jeg ikke baker boller så ofte har jeg ikke en spesiell oppskrift på lur. Derfor brukte jeg like godt oppskriften som står på melposen, og det fungerte som en drøm.

IMG_2294

Melk og margarin blandes :

IMG_2279

Alt det tørre er på plass i bollen, og da er det på tide å tilsette fuktigheten.

IMG_2281

Så må alt eltes godt og settes til forheving i 30 minutter. Forhevingen kan droppes hvis man har litt dårlig tid.

IMG_2282

IMG_2283

Deretter kjevlet jeg deigen ut til en passe stor firkant og smurte vaniljekremen ut over det hele, bortsett fra en stripe som blir skjøten på bollene. Oppå vaniljekremen drysset jeg finhakket lys kokesjokolade og revet marsipan 🙂

Så rulles det hele sammen til en lang pølse. Hjelp gjerne til med slikkepotten for å få løsnet deigen fra benken.

IMG_2286

Skjær så skiver på ca 3-4 cm og legg skivene på stekebrett.
Her kan en lur løsning være å legge snurrebollene i hver sin store muffinsform. Da blir det mindre klin når de senere skal spises. Jeg kommer til å gjøre det neste gang.

IMG_2287

Legg et lag plastfolie over bollene og la de heve i 45-60 minutter.

Stekes på 200 grader i ca 12 minutter eller tilpass steketiden til din ovn.

IMG_2288

Da er det servert! Kos dere 🙂

IMG_2292

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *