Vårruller

Her kommer oppskriften på vårruller som jeg lovet dere i går.
Det er veldig greit å lage, og smaker deiiilig!

Du trenger følgende:

ca 750 gr karbonadedeig
300 gr hodekål i tynne strimler
4 gulrøtter i tynne strimler
2 stk finhakket gul løk
3 fedd finhakket hvitløk
2 stk finhakket chili (ta ut frøene hvis du vil, men det er ikke nødvendig)
1 dl østerssaus
2 ss soyasaus
(2 ss fiskesaus)
(1 ss sesamolje)
(basilikum)
Salt og pepper
ca 200-300 gr glassnudler (eller annen type)
1 sammenpisket egg (for å “lime” sammen vårrullene
ca 30 vårrullark (1 pk) (Kjøpes enklest i innvandrerforretninger)

Brun karbonadedeig i stekepanne sammen med smør og olje.

IMG_2413
Tilsett de finhakkede grønnsakene og la de frese med i noen minutter (bruk gjerne wok-panne)

IMG_2416 IMG_2414
Rør inn sauser og smak til som du selv ønsker det.
Kok nudler som anvist på pakken og bland inn i resten av fyllet.

IMG_2418

IMG_2417
Legg på litt fyll på hvert ark og brett inn på sidene før du ruller sammen.

IMG_2419 
Lim sammen skjøten med litt sammenpisket egg.
IMG_2420

Pensle vårrullene med olje og stek de på 200 grader i 15 min.
Du kan også fritere de i en tykkbunnet kjele med olje (eller i frityrkoker).
IMG_2428

La de tørke litt på kjøkkenpapir (eller rist) og server deretter med søt chilisaus

IMG_2429

Bon appetite!

*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *   *   *

Og så kommer en selvkomponert vri. Frøken N er nemlig ikke så glad i “tentakler”( glassnudler) og ønsket defor å lage en variant med ost og skinke.IMG_2421 IMG_2422 IMG_2423 Det ferdige resultatet er vårrullene til venstre i bildet.
Riktig så gode de også, og veldig barnevennlige 🙂

IMG_2429

One thought on “Vårruller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *